Danske og tjekkiske ingeniører mødes til Innovation and Creativity  

6 tjekkiske ingeniørstuderende har deltaget i sommerskolen på Copenhagen University – College of Engineering i temaet Innovation and Creativity. De seks tjekkiske studerende deltog sammen med 10 danske, samt 3 tyske studerende i programmet, der først omfattede een uges kursus i København og efterfølgende een uges kursus på det Tjekkiske tekniske universitet CVUT i Prag. Samarbejdet mellem de to institutioner blev igangsat af Dansk Tjekkisk Erhvervsforum.

Hotel in Beskydy ligner et rumskib

På engen ved Celadna i Beskydy bjerge landede et rumfartøj fra stjerne konstellation Miura. I det mindste ifølge arkitekterne bag Labour 13, der gav hotellet denne unikke form.

Udover Labor 13 ført af Albert Prazak, Martin og George Vomastkem Bardodějem,  er der involveret  en række enestående designere i projektet, som Lucie Koldová, Jerry Koza og Vladimir Ambroz.

Valg af Čeladná nær den slovakiske grænse var ikke tilfældig. Ikke alene afholdes den vigtigste golf begivenhed i Centraleuropa, en golfturnering serie PGA European Tour Open United, på den lokale golfbane hvert år, men i nærheden er der yderligere to berømte baner.

Hotel Miura

flere billeder se: http://bydleni.idnes.cz/foto.aspx?r=architektura&c=A110704_144226_architektura_rez&foto=&thumbs=1#REZ3c3d5b_bag_room.jpg

4 DANSKE FILM NOMINERET TIL KARLOVY VARY FILM FESTIVAL

Birgitte Stærmoses spillefilm “Værelse 304” er i hovedkonkurrence på Karlovy Vary Filmfestivalen i Tjekkiet, hvor yderligere tre danske film deltager.

Læs mere på:

http://www.ambprag.um.dk/da/menu/OmOs/Nyheder/4DanskeFilmNomineretTilKarlovyVaryFilmFestival.htm

Udstillingen “Samizdat – de forbudte ord” på Langeland

Samizdat eller hemmelig trykning og distribution af forbudt litteratur, var en nødvendighed for de forbudte forfattere i Tjekkoslovakiet i 1970´erne og 80´erne. Hvordan fungerede samizdat og hvem var det, der stod bag? En udstilling om samizdat- samt eksillitteratur med undertitlen Karbonpapirforfattere – den forbudte litteraturs ulidelige magt bag jerntæppet præsenteres i en række danske byer i løbet af 2011.

Læs mere på http://www.mzv.cz/copenhagen/da/nyt/udstillingen_samizdat_de_forbudte_ord.html

TILLYKKE til Tjekkiet med semifinale pladsen i EM U21 fodbold.

Semifinalen spilles i Herning onsdag den 22.juni, kl.21.

UEFAs officielle Fanzone findes på Torvet i centrum af Herning med forskellige fodboldaktiviteter, multibane, stor skærm, scene, underholdning, mad og drikke etc.

Vi har til de andre kampe lavet Supporter Matches, hvor fans fra de deltagende nationer spiller mod hinanden. På onsdag er det så Tjekkiets tur.

Vi håber, at kunne lave en Supporter Match mellem tjekkiske og schweiziske fans på i Fanzonen onsdag den 22.6,  kl.17. Vi spiller 2 x 20 min. Og der er kun 4 mand på hvert hold.

SHARP præmiere bedste fan outfit med et HIFI anlæg og vi giver billetter til semifinalekampen.

Håber I har lyst til at lave en tjekkisk fest inden semifinalen kl.21.00.

Venligst kontakt mig på tel. 20 94 29 01.

Mette E

Projekt Koordinator

Transporter dine varer på jernbane med den største tjekkiske jernbanetransportør

Virksomheden ČD-Cargo er ikke alene den største tjekkiske jernbanetransportør, men med en årlig volumen på omkring 86 millioner tons er blandt de fem største jernbanetransportører blandt EU-medlemsstater.

ČD-Cargo tilbyder transport af en bred vifte af varer, fra råvarer til produkter med høj værditilvækst, samt transport af containere, ikke-standardiserede forsendelser, udlejning af jernbanevogne, shuttle transport og andre transportydelser, både nationalt og internationalt.

Ydelser leveres til kunder på omkring 1.100 steder i Den Tjekkiske Republik og gennem datterselskaber spredt rundt om i Europa. Selskabets omsætning er mere end 17 mia. CZK. CD Cargo A/S har mere end 900 lokomotiver til sin rådighed, både el og diesel. Kunderne kan læsse deres varer på cirka 26.000 vogne af forskellig art og på næsten 3.000 ansat vogne.

For mere information om transporten af ​​varer og andre ekstra ydelser se www.cdcargo.cz


TJEKKIET – FAVORIT

PÅ HJEMMEBANE I VIBORG

UEFA – UNDER21 CHAMPIONSHIP 11. – 25. juni 2011

Tjekkiet var med ni sejre, én uafgjort og en samlet målscore på 30-4 det mest suveræne hold i kvalifikationen. Holdet tage udgangspunkt i Tjekkiets nye gyldne generation, og det siger noget om kvaliteten, når Tjekkiet nåede finalen i EM 1996 for A-landshold.

Største profil – Vaclav Kadlec, Sparta Praha – angriberen, blev kåret til årets talent i tjekkisk fodbold 2010 og rygtes til Chelsea og Liverpool.

Træner – Jakub Dovalil, blev en af de yngste toptrænere i Tjekkiets historie som 20-årig og har allerede i en alder as 37 været træner for U21-landsholdet i tre år.

Læs mere og se aktuelle nyheder og resultater på http://www.u21denmark2011.com/

UNITHERM på vej til det danske marked

Untiherm er en tjekkisk virksomhed, der i Skandinavien repræsenteres af konsul Niels Brøchner, Århus. Virksomheden producerer dele til maskin-, landbrugs-, sundheds-, elektro-teknisk- og el-industrien. 96% af produktionen eksporteres ikke kun til de europæiske lande, men også til USA.

Støberiet tilbyder fuld behandling af støbegods i henhold til kundernes krav. Støberi anvender to teknologier – støbning i sandforme og støbning i metalforme, afhængig af kundens anmodning, mængde, der kræves, kompleksitet støbning og ikke mindst kvalitetskrav.

Når støbegods er kastet, sådanne operationer som trimning, slibning og sandblæsning er udført og, hvis kunden ønsker det, også supplerende aktiviteter, såsom termisk behandling, bearbejdning, imprægnering, lakering og semi-forsamlinger.

Unitherm er interesseret i at udvide samarbejde med danske virksomheder. Unitherms historie og udvikling er forbundet med Danmark gennem dets oprindelige samarbejde med Danfoss. Virksomheden vil nu udvide samarbejdsområde også med aluminium støberi.

Comments are closed.